Chocolate cake de luxe with spring flowers

11 May 2015

chokladkaka, chokladtårta, kladdkaka de luxe, chocolate cake de luxe, chocolate cake, spring cake

It was quite a while (2 posts) since we had a post about something sweet. And it's been a long time 
without chocolate. So I think this chocolate de luxe is just perfect. I actually made it for Easter but I didn't 
get around to edit the photos until now. Before I share the recipe with you I just have to warn you, this is a piece of serious chocolate cake that really gives value for its' name. It's rich, dark and with a hint of chili!

chokladkaka, chokladtårta, kladdkaka de luxe, chocolate cake de luxe, chocolate cake, spring cake

Det var ett tag sedan (2 inlägg) som vi hade ett inlägg med något sött. Och det var riktigt länge sedan 
vi hade något med choklad. Så jag tror att denna chokladtårta bli perfekt. Jag gjorde den faktiskt till påsk 
men jag har inte fått redigerat foton förrän nu. Innan jag går över till själva receptet så måst jag bara varna er, är detta en  chokladkaka som verkligen ger skäl för sitt namn. Den är mörk, mustig och med inslag av chili!

chokladkaka, chokladtårta, kladdkaka de luxe, chocolate cake de luxe, chocolate cake, spring cake


Chocolate Cake De Luxe with Spring Flowers
100 g dark chocolate 70 %
30 ml cream
150 g butter
3 eggs
350 ml sugar
5 ml salt
15 ml chili powder
5 ml vanilla sugar
5 ml baking soda
350 ml flour

Frosting
50 g dark chocolate 70 %
15 ml cream
50 g butter

Decoration
50 g dark chocolate 70 %
Editable spring flowers

1. Preheat oven to 200°C (392F).
2. Melt the chocolate. Add the cream and about 1 tsp butter. Stir until the butter is melted and everything 
is mixed. Set aside.
3. Melt the rest of the butter and set aside to cool a little.
4. Beat the eggs and sugar.
5. Mix all the dry ingredients in another bowl and add little by little to the egg and sugar mix. Combine well 
but gently.
6. Add the melted butter and combine well but gently.
7. Bake in a spring form lined with baking sheets for about 35 minutes.
8. Let the cake cool on a wire rack.
9. Melt the chocolate for the frosting. Add the cream and butter and stir until the butter is melted and 
everything is well mixed.
10. Spread the frosting on the cake and decorate with editable spring flowers and chocolate rolls or fine 
pieces of chocolate.


chokladkaka, chokladtårta, kladdkaka de luxe, chocolate cake de luxe, chocolate cake, spring cake

Chokladkaka de luxe med vårblommor
100 g mörk choklad 70%
2 msk grädde
150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 msk chilipulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl

Glasyr
50 g mörk choklad 70 %
1 msk grädde
50 g smör

Dekoration
50 g mörk choklad 70 %
Ätbara vårblommor


1. Sätt ugnen på 200 ° C.
2. Smält chokladen. Tillsätt grädden och ca 1 tsk av smör. Rör om tills smöret smält och allt är blandat. 
Ställ åt sidan.
3. Smält resten av smöret och ställ åt sidan att svalna lite.
4. Vispa ägg och socker.
5. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och tillsätt lite i taget i ägg- och sockersmeten. 
Rör försiktigt om.
6. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt tills allt blandat.
7. Grädda i en springform kantad med bakpapper i ca 35 minuter.
8. Låt kakan svalna på galler.
9. Smält chokladen till glasyren. Tillsätt grädde och smör och rör tills smöret smält och allt är väl blandat.
10. Bred ut glasyren på tårtan och dekorera med ätbara vårblommor och choklad rullar eller bitar av choklad.



// Photography by Emelie Ekborg

You Might Also Like

2 Comments

  1. Jaha, gissa vems mage som kurrar nurå ;) Alltså, ser så gott ut så det inte är klokt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja vi är ju inte riktigt kloka som postar om tårtor och chokladkakor så här på morgonen :)

      Delete

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
................................