4 layers ginger biscuits cakes with lingonberries

2 December 2015


Baking ginger biscuits for 1st of Advent is a tradition for many Swedes. This year I wanted to try something new so I made mini cakes,  layered with ginger biscuits and filled with a cream cheese mix flavored with orange. To make them look even more Christmasy I decorated them with lingon berries.


Att baka pepparkakor till 1a advent är något av en tradition hemma hos oss. I år kände jag för att göra något mer än det vanliga, så  jag gjorde små mini-kakor med lager av pepparkakor och fyllning med färskost och apelsin. För att de skulle se riktigt juliga ut så dekorerade jag med några små lingon.


4 layers ginger buscuits cakes with lingonberries
10 cakes

40 ginger buscuits
400 g naturel cream cheese
250 ml powder sugar
zest from 1/2 orange
lingon berries for decoration

1. Sift the powder sugar over the cream cheese, in a bowl.
2. Add zest from ½ orange and fold in together with the sugar. Leave the cream cheese mixture in the fridge for about 30 minutes.
3. Spoon out the cream cheese mixture a  ginger biscuits then layer with another biscuit and some more of the cream cheese mixture. Continue like this until you have 4 layers of ginger biscuits, finish it off with cream cheese on top.
4. To make the edges even, add some cream cheese mixture on a spatula and work it around the edges.
5. Decorate with some lingon berreis.


Fyllda pepparkakor med apelsin och lingon
10 st

40 pepparkakor
400 g naturell färskost t ex Philadelphia
2,5 dl florsocker
Zest från ½ apelsin

1. Sikta florsocker över färskosten, i en skål.
2. Riv en ½ apelsin och vänd i tillsammans med florsockret. Låt färskostmixen vila i kylen i ca 30 minuter.
3. Skeda upp mixen på en pepparkakor och varva sedan med en annan pepparkaka, lite mer färskostmix osv. Fortsätt så tills du har 4 lager av pepparkakor, avsluta med färskost mix.
4. För att jämna till kanterna, ta lite färskost mix på en spatel eller smörkniv och dra runt kanterna.
5. Dekorera med några lingon.


// Photography by Emelie Ekborg

You Might Also Like

2 Comments

  1. Men ååh, de ser helt fantastiska ut ju! Vill testa dessa :)

    ReplyDelete
  2. That looks delicious. I need to test is next winther. Thank you for this traditional Inspiration.

    ReplyDelete

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
................................